c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us
Somnul și sănătatea pielii

Somnul și sănătatea pielii

Somnul calitativ, această pasăre rară… Este cunoscut faptul că majoritatea dintre noi nu dormim suficient. Ceea ce majoritatea oamenilor nu conștientizează este că orele pe care le petrecem dormind sunt, de fapt, printre cele mai benefice. Activitatea psihică este îmbunătățită în timpul somnului, în vreme ce pielea se regenerează. Pe scurt, somnul de calitate este crucial atât pentru sănătatea pielii, cât și pentru sănătatea generală. Iată ce trebuie să știi pentru a conștientiza și prețui importanța somnului.

Somnul și sănătatea pielii

  • Există o strânsă relație între somn și aspectul pielii. Pe timp de noapte, antiinflamatorii hormonali și antistres sunt secretați schimbând procesele de reparații, reînnoire și detoxifiere a pielii. Dacă programul ideal de somn este perturbat, implicit, și acest proces este afectat.
  • Un somn calitativ și odihnitor îți schimbă aspectul în bine. Printre numeroasele beneficii ale somnului pentru piele, se numără un ten mai radiant, reducerea liniilor fine de riduri și mai puțină inflamație în ceea ce privește acneea. Este un truc de înfrumusețare care nu costă nimic, dar este de neprețuit. El poate ajuta la îmbunătățirea tonusului pielii și la prevenirea formării cearcănelor. Mai mult, vei avea multă energie după o noapte bună de somn.
  • Somnul afectează nivelul de hidratare al pielii tale. Hidratarea este esențială pentru funcționarea sănătoasă a pielii, iar nivelul de hidratare al corpului tău este afectat de calitatea somnul. Un studiu recent privind legătura dintre somn și hidratare a scos la iveală persoanele care dormeau în mod regulat timp de 6 ore sau mai puțin în fiecare noapte au fost mai predispune cu 16-59% la deshidratare decât cele care au dormit 8 ore pe noapte. Când pielea ta este deshidratată, devine mai sensibilă la probleme ale pielii, cum ar fi pielea uscată, eczema, psoriazisul și chiar ridurile premature. De asemenea, corpul tău se va lupta să elimine toxinele atunci când va fi deshidratat, ceea ce are și un impact asupra sănătății pielii.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA