c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us

Călcâiele crăpate – cauze, simptome, tratament

Dacă te confrunți cu călcâie uscate și crăpate, trebuie să știi că aceasta nu e doar o problemă de estetică, ci și una de sănătate. În absența îngrijirii călcâielor, la nivelul cărora nu există glande sebacee, pielea se poate usca și cauza probleme serioase. Află în rândurile următoare care sunt simptomele și tratamentul acestei probleme.

Cauzele crăpării călcâielor

Înainte de a vorbi de un remediu pentru călcâiele uscate și crăpate, trebuie să înțelegem cauzele.

Potrivit medicilor, călcâiele se aspresc și se crapă din cauza glandelor sudoripare inactive, a pielii uscate, ca urmare a statului prelungit în picioare. Din punct de vedere medical, călcâiele crăpate și uscate sunt o afecțiune prezentă în zona epidermei. Acest aspect nu este foarte grav, deoarece este afectat doar stratul exterior al pielii. Cu toate acestea, tratarea incorectă a acestei afecțiuni sau  ignorarea tratamentului corespunzător pot duce la crăpături mai adânci, care vor deveni în cele din urmă dureroase pe măsură ce se adâncesc, cauzând infecții sau sângerări. Alte cauze pot fi obezitatea, pantofii decupați la spate, platfusul, psoriazisul, eczema, tulburări ale glandei tiroide, diabet, folosirea excesivă a apei fierbinți, temperaturile ridicate din timpul verii, deficieța de vitamine, minerale și zinc.

 

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA