c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us
Picior diabetic - ce este de făcut?

Picior diabetic – ce este de făcut?

Picior diabetic? Persoanele care sunt afectate de diabet sunt predispuse și la probleme cu picioarele. Dezvoltarea lor este cauzată de perioadele prelungite ale nivelului ridicat de zahăr din sânge. Cele mai frecvente afecțiuni ale piciorului diabetic sunt neuropatia diabetică și boala vasculară periferică. Ambele pot avea complicații grave. Citește mai multe despre problemele piciorului care pot apărea la persoanele cu diabet prost gestionat și ce trebuie să faci pentru o bună gestionare a afecțiunii.

Probleme ale piciorului diabetic

Neuropatia diabetică – Poate amorți picioarele, reducând conștientizarea rănilor și a infecțiilor. În timp, diabetul poate provoca leziuni nervoase care determină amorțeala la nivelul picioarelor. Această lipsă de senzație poate duce la un risc crescut de răni și afecțiuni. Dacă nu primești tratament pentru o infecție, problema poate deveni extrem de gravă.
Boala vasculară periferică – Diabetul duce la modificări ale vaselor de sânge, inclusiv ale arterelor. În bolile vasculare periferice, depozitele grase blochează vasele dincolo de creier și inimă. Boala vasculară periferică tinde să afecteze vasele de sânge care duc la extremități, cum ar fi mâinile și picioarele, reducând fluxul de sânge la nivelul acestora. Ulterior, fluxul sanguin redus determină apariția durerii, infecției și rănilor care se vindecă lent.

CITEȘTE ARTICOLUL ÎNTREG PE BLOGUL STADA