c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us

Piele uscată

Piele uscată, iritată, lipsită de vitalitate? Credeai că vremea de până acum ți-a creat probleme și disconfort? Încă n-ai simțit nimic. În ultima lună de toamnă, temperaturile încep să scadă simțitor, iar factorii agresivi pentru piele se înmulțesc. Frigul este inamicul numărul unu al pielii în sezonul rece. Pentru a nu permite vremii uscate și vântului rece să își lase amprente asupra pielii tale, iată ce trebuie să faci.

Piele uscată – cum să o previi sau tratezi

Întâi de toate, problema trebuie tratată dinspre interior spre exterior. Așadar, alimentația este un aspect esențial în dictarea stării de sănătate a pielii. Consumă zilnic fructe și legume. Acestea sunt surse bogate de vitamine esențiale pentru o piele sănătoasă. Nu uita nici de semințele de dovleac, nuci, migdale, năut, orez. De asemenea, grăsimile benefice organismului combat uscarea pielii. Consumă alimente bogate în acizi grași esențiali, între care somon, ulei de măsline, cânepă sau in, avocado. Totodată, crește consumul de apă. Hidratarea contribuie la aspectul de luminozitate și netezime a pielii. Chiar dacă nu simți sete, hidratează-te cu cel puțin 2 litri de apă pe zi. Renunță la cafea sau sucuri carbogazoase sau adaugă un pahar cu apă după fiecare altă băutură. Nu uita nici de sport, căci are beneficii atât în aspectul sănătos al pielii, cât și în starea bună a psihicului.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA