c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us

Soluția mâinilor crăpate

Oricât de complex ar fi sistemul de protecție al epidermei împotriva diverșilor factori, poți contribui și tu la menținerea sănătății pielii. Odată cu venirea sezonului rece, factori precum frigul, lipsa hidratării, scăderea umidității din aer afectează mâinile. La fel de nociv este și spălatul des pe mâini, pentru că le deshidratează complet, eliminând uleiul natural al pielii.

Sfaturi pentru protejarea mâinilor

Mai mulți dermatologi au căzut de acord asupra faptului că eficienţa cu care mâinile rezistă la condiţiile dificile din timpul iernii are o foarte strânsă legătură cu puterea barierei pielii. Bariera pielii conține proteine, lipide și uleiuri și are ca funcții regenerarea și protejarea împotriva deshidratării.

O barieră slabă – cauzată de factorii enumerați mai sus sau motive de natură genetic – înseamnă o predispunere mai ridicată la mâncărime, inflamaţie sau eczeme, mâini exagerat de uscate în sezonul rece.

Hidratează, hidratează, hidratează!

Cea mai eficientă metodă de tratare a mâinilor uscate, lipsite de elasticitate este hidratarea. Balsamul  hidratant împiedică evaporarea apei şi menţine mâinile moi şi catifelate. De asemenea, este bine să previi înainte să tratezi! Aplică un balsam hidratant înainte ca semnele de uscăciune să apară și cu frecvență ridicată, pentru asigurarea unei protecții constante. Pentru a favoriza prevenția, păstrează un balsam hidratant mereu cu tine, atât acasă, cât și în geanta de zi cu zi.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA